Bortglömda bilderna inifrån övergivna Orientexpressen avslöjar dåtidens lyx

0
BackNext

1. Jag och många andra har växt upp med Agatha Christies berömda deckarklassiker Mordet på Orientexpressen.
Orientexpressen fanns också på riktigt och den ursprunliga resan gick mellan Paris och Istanbul.

Det allra första tåget vinkades av 1883 och den långa resan var ett äventyr som bara de allra rikaste hade råd med. De eleganta resenärerna kunde se fram emot en behaglig resa i lyx genom Europa. Orientexpressen symboliserade frihet och framåtanda för människor i det förflutna. Idag kan vi zooma in på nästan alla gathörn i världen tack vare satelliter – förr i tiden var världen ännu stor och outforskad. Idén om att en vanlig människa kunde resa långt bort på bara några dagar måste varit hisnande.

BackNext
SHARE

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY